Skoči na glavno vsebino

Pretekli teden je bil za folklornike OŠ Mirana Jarca Črnomelj zelo pomemben. Potekalo je namreč Območno srečanje Otroških folklornih skupin Bele krajine v organizaciji JSKD Metlika in Črnomelj, ki je bilo tokrat organizirano v dveh delih.

V ponedeljek, 27. marca 2023, v popoldanskem času  je v Kulturnem domu Metlika potekalo regijsko srečanje 1. del. Predstavilo se je pet  skupin. Kot drugi je nastopil folklorni krožek naše šole. 23 folklornikov mlajše folklorne skupine od 1. do 3. razreda se je predstavilo z novo odrsko postavitvijo Igramo se ovce in pastirico.  Folklornice in folklorniki  so peli in plesali ob spremljavi Vita in Ajde Bremca, ki sta igrala na harmoniko in »gudalo«. Za učence je bil to njihov prvi nastop.  Bili so odlični.

Starejša folklorna skupina, ki jo sestavljajo učenci od 4. do 9. razreda, pa so se udeležili srečanja folklornih skupin 2. del v Kulturnem domu Črnomelj, ki je potekalo v sredo, 29. marca 2023. Nastopilo je osem  skupin. Kot sedmi se je predstavil folklorni krožek naše šole z novo odrsko postavitvijo Z zelenim Juretom od hiše do hiše. Peli in plesali so ob spremljavi tamburaške skupine učencev in  staršev naše šole, ki ga sestavljajo Andrej Kmetič, Tone, Nina in Jure Grahek, Živa Šikonja, Nina Šober in Neja Klepec. Gledalcem so prikazali tudi del že skoraj pozabljenega črnomaljskega obredja, kamor sodi Aj zelena in črnomaljski Must. S svojim nastopom so navdušili gledalce.

Mentorici Katja Kocjan Plut in Bernarda Starašinič se zahvaljujeva folklornikom in staršem za opravljeno delo, še posebej pa nastopajočim tamburašem, ki so se prijazno odzvali našemu povabilu.

 

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost