Skoči na glavno vsebino

Letošnja generacija učencev 9. razreda zaradi še vedno aktualnih razmer, povezanih s širjenjem koronavirusa, ni mogla izpeljati valete v klasični obliki, zato smo se odločili za filmsko edicijo, ki nam bo v trajen spomin. V času šolanja na daljavo smo preko video konferenc sestavili scenarij, po vrnitvi v šolske klopi smo intenzivno vadili za snemanje dramskih, pevskih, plesnih in glasbenih točk, da smo prejšnji teden lahko posneli film Koronavaleta 2020.

Pri pripravi in izvedbi smo sodelovali vsi devetošolci z razredničarkama Nado Zupanič in Palmiro Šašek, nepogrešljivo pomoč pa nam je nudila učiteljica Eva Starašinič, za kar smo ji neskončno hvaležni. Film smo posneli ob podpori učencev in delavcev šole, še posebej pa bi se želeli zahvaliti ravnatelju Borisu Mužarju, pomočnici ravnatelja Bernardi Starašinič, pedagoginji Tatjani Pašič, učiteljicama Juditi Ilenič in Nataliji Orlič, hišniku Milanu Butali in vsem čistilkam s Silvano Vlahović na čelu. Zahvaljujemo se tudi snemalcu Roku Orliču, ki je vložil veliko truda in časa v snemanje in montažo našega filma.

Naš zadnji šolski dan na OŠ Mirana Jarca je bil 15. junij, ko smo se vsi zbrali v predavalnici šoli in si skupaj z razredničarkama, ravnateljem in njegovo pomočnico ogledali film. Po ogledu nam je ravnatelj razdelil priznanja in nagrade, razredničarki pa DVD-je, slike, spričevala in pohvale.

Zdaj je čas, da dvignemo sidro in zapustimo varen pristan, ki nam ga je šola nudila zadnjih devet let, ter odplujemo novim dogodivščinam naproti. Miran Jarc, pogrešali te bomo!

(Skupno 1.578 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost