Skoči na glavno vsebino

Tudi čas med krompirjevimi počitnicami smo učenci in mentor podjetniškega krožka preživljali ustvarjalno. Z dvema skupinama po pet učencev smo se v četrtek 29. in v petek 30. oktobra udeležili Heckatlona za mlade, ki sta ga tudi tokrat skupaj organizirala Podjetniška inkubatorja Bela krajina in Kočevje.

Letošnja tema je bila Shekaj mesto. Glavni namen je bil udeležence vzpodbuditi k soustvarjanju rešitev, sooblikovanju novih idej in pomagati izboljšati življenje mladih v svojih mestih. Zaradi epidemioloških razmer v državi je heckatlon potekal na daljavo. Udeleženci so na začetku najprej poslušali uvodna predavanja različnih strokovnjakov iz področja javnega nastopanja in podjetništva, nato pa je sledilo delo po skupinah.

Ekipi naše šole sta vodila moderatojra Kristian Asani in Mojca Šikonja iz Podjetniškega inkubatorja Bela krajina. Učenci so z njuno pomočjo iskali rešitve in nove ideje za urejanje in nadaljnji razvoj območja Jurjevanske drage. Na takšen način smo hkrati pridobivali izkušnje, kako zasnovati različne ideje, jih predstaviti in se tudi potegovati za možnost njihove uresničitve. Ob zaključku heckatlona so predstavniki skupin svoje ideje predstavili strokovni komisiji, odgovarjali na vprašanja udeležencev ter se potegovali za privlačne nagrade.

V kategoriji belokranjskih šol sta naši ekipi osvojili prvo (oranžna ekipa v sestavi Daša, Ema, Bor Anton, Nejc in Žan Maks) in tretje mesto (črna ekipa v sestavi Jan, Jure, Bor, Luka in Vito). Na tem mestu se še enkrat zahvaljujemo Kristianu in Mojci, s katerima sicer v okviru podjetniškega krožka uspešno sodelujemo že kar nekaj časa. Nadejamo pa se, da nas v prihodnosti čaka še mnogo zanimivih skupnih izzivov in projektov.

mentor podjetniškega krožka

Darjan Grudnik

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost