Skoči na glavno vsebino

V tednu od 13. do 18. marca 2022 je na Osnovni šoli Mirana Jarca Črnomelj potekala mednarodna izmenjava v okviru programa Erasmus+. Na žalost so učenci in učitelji iz Portugalske zaradi bolezni zadnji trenutek odpovedali obisk v živo. Tako sta se nam pridružila samo dva nizozemska učitelja. Kljub temu smo aktivnosti uspešno izvedli, saj smo z učenci in učitelji iz Italije in Portugalske sodelovali na daljavo preko aplikacije Zoom.

V tem tednu smo tako v evropskem prostoru predstavili našo šolo, Črnomelj, Belo Krajino ter Slovenijo. Gostujoča učitelja smo popeljali v Zakladnico v Črnomlju in na sprehod po našem mestu. Skupaj z učenci smo obiskali Krajinski park Lahinjo. Turistična agencija Bravina Experience nam je pripravila delavnico spoznavanja moke v Metliki. V Hiši dobrot smo se naučili peči pogačo. Gostom pa smo razkazali tudi lepote Bleda, Bohinja in glavnega mesta Ljubljane.

Gostujoča učitelja sta si pogledala tudi, kako poteka pouk v Sloveniji. Bila sta prisotna pri nekaj učnih urah, kar jima je bilo, kljub nerazumevanju slovenskega jezika, zelo zanimivo. Všeč jima je bil aktiven pristop poučevanja in da je v razredu veliko komunikacije med učenci in učitelji. Naši učenci so se jima zdeli zelo vedoželjni in prijazni. Po drugi strani pa so bili učenci najbolj navdušeni, ko sta jih poučevala nizozemska učitelja. Pri tem so neskončno uživali. Pokazali so veliko znanja in brez težav so se sporazumevali v angleščini. Bili so zelo prilagodljivi, iznajdljivi, sproščeni, sodelovalni in zanje je bila to neprecenljiva izkušnja.

Teden je bil pester in poučen. Zelo uspešno smo predstavili našo bogato kulturno in naravno dediščino, navduševali z okusi domačnosti in doma pripravljene hrane, ki je tujci niso vajeni, hkrati pa smo se urili v aktivnem sporazumevanju v angleškem jeziku. Nizozemska učitelja sta naš kraj in našo šolo zapustila bogatejša za čudovito izkušnjo, ki se ju je resnično dotaknila, saj smo naredili odličen vtis. Mi pa smo ponosni na to, da smo tako zahteven projekt odlično organizirali in izpeljali.

 

(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost