Skoči na glavno vsebino

V petek, 15.3. 2019, je na OŠ Ivana Tavčarja v Gorenji vasi nad Škofjo Loko, potekala podelitev nagrad najboljšim likovnikom mednarodnega natečaja Otroci pomagajo otrokom. Natečaj že deveto leto zapored razpisuje OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas v sodelovanju z RK Slovenije, Mestnim muzejem Idrija in KUD Trata Gorenja vas.
Letošnji podnaslov natečaja je bil NASMEH. KER MI JE MAR. POVSOD IN ZA VSAKOGAR. Na natečaj je prispelo 817 likovnih del.
Na OŠ Mirana Jarca Črnomelj se letos veselimo uspeha kar z dvema učencema. Učenka 7. razreda, Manca Weiss je prejela 2. nagrado, učenec Lukas Ježovita pa je za svoje likovno delo prejel priznanje. Mentorici nagrajenima učencema sta bili Natalija Orlič in Maja Nemanič. Prvi trije nagrajenci vsake triade so nagrajeni z vikend paketom za družino na Debelem rtiču, Idrijski muzej pa je prispeval karte za vstop v Bolnico Franjo.
Razstava nagrajenih del bo na ogled v OŠ Ivana Tavčarja, kasneje pa se preseli v Bolnico Franjo, kjer se bo razstava tudi zaključila.
Po kulturnem programu in podelitvi nagrad, so nas prijazni organizatorji pogostili še z domačimi dobrotami in zeliščnim čajem. Srečanje se je tako zaključilo ob prijetnem izmenjavanju izkušenj in druženju z ljudmi dobrega srca.

(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost