Skoči na glavno vsebino

Danes je v Novem mestu potekal že 30. regijski otroški parlament, ki ga je organiziralo Društvo prijateljev mladine “Mojca” Novo mesto. Tokrat je bilo prisotnih 29 parlamentarcev iz 24 občin širše dolenjske regije.

Barve črnomaljske občine so letos zastopali štirje predstavniki, dva izmed njih sta bila učenca naše šole, David Brezar in Bor Kunič. Na samem začetku so parlamentarci potrdili predlagano delovno predsedstvo, sledili pa so pozdravni nagovori predstavnika MO Novo mesto in predsednice DPM Mojca. Za kulturni del so s svojim nastopom poskrbeli učenci Glasbene šole Marjana Kozine.

Po predstavitvi parlamentarcev v uvodnem delu je sledilo delo v 4 skupinah. Razpravljali so o temi Moja poklicna prihodnost, glavni cilj je bil predstaviti primere dobrih praks iz njihovih šolskih okolij, njihovo mnenje ter predloge za naprej. Sledila so poročanja in razprava po poročilu vsake skupine in skupna razprava. V sklepnem delu so potekale tudi volitve 10 delegatov, ki se bodo aprila udeležili nacionalnega otroškega parlamenta, ki bo potekal v veliki dvorani Državnega zbora v Ljubljani.

Oba naša parlamentarca sta se odrezala odlično. Aktivno in konstruktivno sta sodelovala tako pri delu v skupinah kakor tudi v kasnejši razpravi. David je bil tudi izbran za delegata na nacionalnem parlamentu, za kar mu seveda iskreno čestitamo. Verjamemo, da se bo tudi tam izkazal in da bo v najboljši luči predstavljal našo šolo, občino, Belo krajino in tudi dolenjsko regijo.

Darjan Grudnik, mentor šolskega parlamenta in skupnosti učencev šole

 

(Skupno 355 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost