Skoči na glavno vsebino

»Bodite pogumni in drzni. Bodite aktivni in inovativni. Izkoristite različne priložnosti in možnosti. Ohranite samokritičnost, razum in zaupanje vase. Ob tem pa ostanite pošteni in pravični.«  S temi besedami je podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije ga. Tina Heferle uvodoma pozdravila 114 parlamentarcev iz cele Slovenije, ki so se včeraj, 8. 4. 2019, zbrali v veliki dvorani Državnega zbora RS na 29. zasedanju nacionalnega šolskega parlamenta.

Mlade so nagovorili tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije ga. Darja Groznik, predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in minister za izobraževanje dr. Jernej Pikalo. V plenarnem delu zasedanja so mladim parlamentarcem prisluhnili tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer, minister za javno upravo g. Rudi Medved, varuh človekovih pravic g. Peter Svetina, namestnik varuha človekovih pravic g. Tone Dolčič in nekateri poslanci ter drugi vabljeni gostje.

Parlamentarci so po uvodnih nagovorih in podanih navodilih nadaljevali delo v v štirih skupinah: šola za življenje, odnosi v šoli, metode in načini poučevanja/učenja in učne vsebine. Sledil je plenarni del, kjer so poročali o ugotovitvah in sprejetih sklepih dela v skupinah, podali  so tudi svoje poglede in ideje o aktualnem šolskem sistemu in šolstvu.

Kot predstavnik širše dolenjske regije se je seje udeležil tudi učenec naše šole Jan Škof, ki je aktivno sodeloval v razpravi in na glas povedal svoje mnenje.

 

Darjan Grudnik

mentor šolskega parlamenta in SUŠ

 

 

(Skupno 318 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost