Skoči na glavno vsebino

Učenci petih razredov so v septembru in oktobru osvajali nova znanja in spretnosti v prometu.

Najprej so opravili teoretični del kolesarskega izpita. Sledil je tehniški dan z naslovom Kolo in poligon, kjer so se urili v vožnji med različnimi ovirami, ki predstavljajo posamezne okoliščine vožnje kolesa v prometu. Učenci, ki so bili uspešni na obeh preizkušnjah, so se v naslednjih dneh na prometnih površinah pripravljali na zadnje dejanje, to je kolesarski izpit. Njihov napredek so spremljali učitelji in policisti s Policijske postaje Črnomelj. Kolesarski izpit je bil za mnoge prva resna osebna izkušnja v prometu in večina učencev ga je uspešno opravila.

Pred jesenskimi počitnicami so bili deležni še dodatnega izobraževanja. Program Jumicar, ki ga  strokovno podpira SVET ZA PREVENTIVO IN VZGOJO V CESTNEM PROMETU REPUBLIKE SLOVENIJE, GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA IN POLICIJSKA AKADEMIJA, je dopolnil njihove izkušnje.

Program JUMICAR je izobraževalni program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu. Poučuje otroke, kako se vesti v prometnem okolju. Postavljeni so bili v vlogo voznika in doživljali so dogodke, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Spoznali so, kako jih na cesti vidi drugi voznik, kako težko je vozilo pravočasno ustaviti, predvsem pa, da se voznik kljub previdnosti včasih ne more pravočasno odzvati, če se otrok neprevidno in nepričakovano vključi v promet.

Učitelji si želimo, da bi znanje in izkušnje v prometu dopolnjevali še naprej skupaj s starši.

Učiteljice petih razredov

 

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost