Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

v skladu z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport št. 6030-2/2022/9 z dne 16. 1. 2022 vas obveščamo, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-Cov-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravljamo v šoli, do napotitve v karanteno na domu, ki jo izvaja NIJZ, podaljšalo za nekaj dni.  V soboto, 15. 1. 2022, je zamik trajal že dva dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik.

NIJZ nas seznanja, da se prejeti seznami visokorizičnih kontaktov obravnavajo po vrsti glede na čas prejema. V skladu z njihovimi navodili je ob potrjeni okužbi v oddelku potrebno pričeti z izobraževanjem na daljavo.

Starši oz. zakoniti zastopniki učencev bodo za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku karantene. Pridobitev izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Ravnatelj

Boris Mužar

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost