OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Novice in obvestila

PRVI ŠOLSKI DAN

Prvi šolski dan je PETEK, 1.9.2017.

PRIHODI UČENCEV V ŠOLO:

1. razred ob 9:00 skozi glavni vhod v jedilnico

2. do 4. razred ob 8:15, skozi glavni vhod

5. do 9. razred ob 8:15, skozi vhod garderobe

V stavbo gredo učenci skupaj z razredniki.

COPATI SO OBVEZNI!!!

Pouk bo prvi šolski dan trajal od 8:20 do 11:00.

MALICA BO!!!

 

OBVESTILO ZA STARŠE PRVOŠOLCEV

SPOŠTOVANI STARŠI!

Vabimo vam na prvo srečanje staršev prvošolcev in njihovih učiteljic. Srečanje bo v torek, 29. avgusta 2017 ob 17. uri v učilnicah prvih razredov.

Pridite brez otrok.

Na sestanku vas bodo učiteljice seznanile z delom v prvem razredu, s programom dela, z varstvom,….

Ker boste na sestanku dobili odgovore na še nejasna vprašanja, ki se vam porajajo, upamo, da se boste sestanka zagotovo udeležili.

Razredničarke vaših otrok in vzgojiteljice vas pričakujejo!

Vodstvo šole

HURA, POČITNICE SO TU!

zadnji dan13Dan državnosti in zadnji šolski dan smo obeležili s prireditvijo v veliki telovadnici šole, ki smo jo izvedli v petek, 23. 6. 2017.

Program sta povezovala Sara Foršček in Jakob Kavšek. V uvodu nas je nagovoril naš ravnatelj. Najprej sta z glasbeno točko nastopila Jaka Špehar in Matevž Lesica Štirn. Sledil je nastop otroškega pevskega zbora. Ob tem se je mentorica Monika Prijanovič poslovila od učenk 5. razreda, ki so vsa leta pele v otroškem pevskem zboru. Nato so zaplesali učenci, ki so obiskovali krožek ples in gibanje. Nastopila sta tudi deklamatorja Ema Kavčič in Bor Kunič. Slednjemu so še posebej močno zaploskali, saj je nastopil s pesmijo, s katero je zmagal na Župančičevi frulici. Zapel je tudi mladinski pevski zbor. Ob koncu je za nas nastopil tudi dramski krožek s predstavo Junaki petega razreda.

Želimo vam, da se med počitnicami spočijete in karseda uživate!

Tehniški dan drugošolcev

20170621 10240320170621 103913V sredo, 21. 6. 2017, so učenci drugega razreda imeli tehniški dan Čebelica leti z neba. Po delavnici, ki je bila izvedena v razredu, so se odpravili na Majer. Tam jih je pričakal čebelar, gospod Dušan Milinković, ki jim je povedal veliko zanimivosti o čebelah in delu čebelarja. Na koncu so se vsi posladkali z medom.

Kulturni dan 6. razreda v Krajinskem parku Lahinja

IMG 20170615 105518 resized 20170620 123606423Prejšnji četrtek, 15. 6. 2017, smo imeli učenci 6. razreda kulturni dan.

Zjutraj smo se zbrali pred šolo, si razdelili malico in se odpeljali v Krajinski park Lahinja. Tam nas je pričakala gospa Klepec, ki nas je vodila po parku. Razkazala nam je samo del parka. Pokazala nam je tudi cerkvico, kjer smo lahko videli tri različne podpise: z velikimi tiskanimi črkami, s pisanimi črkami in odtis roke. To je bil podpis zidarja, ki ni znal pisati in se je zato podpisal tako. Pokazala nam je tudi žago in mlin, ki še vedno melje.

Po malici smo obiskali še Krajinski park Kolpa, in sicer Šokčev dvor v Žuničih. Gospod Boris Grabrijan in gospa Tončka Jankovič sta govorila o pomenu parka in nam pokazala, kako iz lana dobimo nit. Razkazala sta nam tudi hišo, v kateri so nekoč ljudje živeli. Ogledali smo si še razstavo spominkov.

Na kulturnem dnevu nam je bilo zelo lepo.

Zlati delfin

IMG 0711Popoldne smo opravili testiranje plavanja in zadovoljni smo z dosežki. Vsi učenci so osvojili bronastega, 7 učencev srebrnega in dve učenki zlatega delfina. Za nagrado smo si privoščili sprehod ob morju in sladoled v mestu.

Zvezda je rdeča

IMG 0674Danes smo našli trofejo. Izpod kamna se je skrila morska zvezda in nas čakala. Z nami se je fotografirala, nato pa izginila v morju.

Športni večer je bil skrajno napet. Odbojka, nogomet... in na koncu Davidova harmonika. Kaj bi še lahko dodali?

Petošolci

DEVETOŠOLCI SO SE POSLOVILI

predaja kljuca35valeta201751V sredo, 14. 6. 2017, so imeli devetošolci poslovitev od učencev in valeto, s tem pa zaključili osnovnošolsko izobraževanje.

Poslovitev od učencev je potekala 3. šolsko uro v veliki telovadnici. Na njej so se devetošolci še zadnjič srečali z ostalimi učenci šole, osmošolci pa so si morali z različnimi izzivi priboriti ključ. Postaviti so se morali v vlogo vojaka in pri tem pokazati različne spretnosti in veščine. Naloge so uspešno opravili, zato so ključ lahko ponosno dvignili v zrak. Devetošolci so se z vrtnicami zahvalili učiteljem, na koncu pa s solzami v očeh zapeli še pesem Vsi za enega.

Zvečer je sledila valeta, na kateri so devetošolci podelili viktorje učiteljem in ostalim delavcem šole, ki so v času njihovega šolanja s svojo vztrajnostjo, potrpežljivostjo in prizadevnostjo poskrbeli, da so postali to, kar so. Posebej so se zahvalili razredniku Janezu Pašiču za ves njegov trud, pomoč in spodbudo. Zahvalili so se tudi učiteljem Evi Starašinič, Nevenki Jankovič, Antoniji Papež, Moniki Prijanovič, Juditi Ilenič in Darjanu Grudniku za pomoč pri valeti. V zanimivem programu so pokazali svoje bogato plesno znanje. Ravnatelj in pomočnica sta učencem podelila priznanja za dosežen trud. Najbolj sta se izkazala Urša Matotek in Matic Plut. Tudi ostali učenci so bili uspešni.

Po koncu programa je sledila še pogostitev v jedilnici šole, kjer so se družili učenci, učitelji ter starši. Valeta je bila zelo lepa in zanimiva, saj so se učenci res potrudili pri pripravi.

Učenci in delavci šole jim želimo srečno pot naprej in veliko uspeha v življenju.

Sredin večer je lahko čaroben

3dna nerezine13dna nerezine23dna nerezine3Ves dan smo se urili v plavanju, zato smo si zvečer privoščili izlet v mesto. Iz kovčkov so dekleta potegnila skoraj večerne obleke in sandale, fantje pa so obuli čiste superge. Opustošili smo denarnice in stojnice.

Ekipa iz Nerezin

ŠPORTNI DAN 1. RAZREDOV

IMG 20170613 121213 1V torek, 13. junija so imeli učenci 1. razredov športni dan. Bili so na plavanju v Dolenjskih Toplicah.

ZADNJI DAN POUKA

POUK IN PRIREDITEV ob DNEVU DRŽAVNOSTI

traja do 11. ure!

  • 1.ura: POUK v matičnih učilnicah z razredniki.

  • Malica za razredno stopnjo ob 8.30 uri.

  • Ob 9. uri zaključna prireditev in proslava ob dnevu državnosti v športni dvorani.

  • Malica za predmetno stopnjo takoj po prireditvi.

  • Po prireditvi: podelitev spričeval, pohval…

Odhodi učencev vozačev:

11.05 – smer Lokve

11.05 – Vranoviči s šolskim kombijem

12.00 – ostale smeri – Organizirano bo varstvo za učence vozače.

Kosil ta dan ne bo. Podaljšano bivanje bo organizirano za učence s predhodnimi prijavami.

Potem pa veselo na POČITNICE!

hojte z nami v kolo

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju
Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.