Na OŠ Mirana Jarca Črnomelj smo letos obeležili 26. september, evropski dan jezikov, ki ga po vsej Evropi praznujemo od leta 2001. Ta dan je namenjen osveščanju javnosti o bogati kulturni in jezikovni različnosti v Evropi ter o pomenu učenja jezikov za utrjevanje evropskih načel strpnosti in medsebojnega razumevanja.

Pri pouku angleščine smo govorili o pomenu učenja tujih jezikov, pripravili smo kotiček, namenjen dnevu jezikov, sedem nadarjenih učencev višjih razredov naše šole pa se je v petek, 27. 9. 2019, udeležilo Festivala jezikov v Kinu Gledališče Bežigrad. Povezovalna tema letošnjega Festivala jezikov je bila Življenje v dvojezičnosti. Ta tema je zelo blizu tudi nam, saj živimo v bližini meje s Hrvaško, na šoli pa se vsakodnevno srečujemo z učenci, katerih materni jezik ni slovenščina.

Na prireditvi smo se učili znakovnega jezika, gruzinščine, hrvaščine in italijanščine, prepevali v slovenščini in francoščini, si ogledali nastop 5. razreda Evropske šole iz Ljubljane v angleščini, litovščini, danščini in nemščini ter nastop učencev Dvojezične OŠ iz Lendave.

Nada Zupanič

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost