Skoči na glavno vsebino

 

Na OŠ Mirana Jarca Črnomelj smo letos obeležili 26. september, evropski dan jezikov, ki ga po vsej Evropi praznujemo od leta 2001. Ta dan je namenjen osveščanju javnosti o bogati kulturni in jezikovni različnosti v Evropi ter o pomenu učenja jezikov za utrjevanje evropskih načel strpnosti in medsebojnega razumevanja.

Pri pouku angleščine smo govorili o pomenu učenja tujih jezikov, pripravili smo kotiček, namenjen dnevu jezikov, sedem nadarjenih učencev višjih razredov naše šole pa se je v petek, 27. 9. 2019, udeležilo Festivala jezikov v Kinu Gledališče Bežigrad. Povezovalna tema letošnjega Festivala jezikov je bila Življenje v dvojezičnosti. Ta tema je zelo blizu tudi nam, saj živimo v bližini meje s Hrvaško, na šoli pa se vsakodnevno srečujemo z učenci, katerih materni jezik ni slovenščina.

Na prireditvi smo se učili znakovnega jezika, gruzinščine, hrvaščine in italijanščine, prepevali v slovenščini in francoščini, si ogledali nastop 5. razreda Evropske šole iz Ljubljane v angleščini, litovščini, danščini in nemščini ter nastop učencev Dvojezične OŠ iz Lendave.

Nada Zupanič

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost