OŠ Mirana Jarca Črnomelj

PODELITEV LASKAVEGA NASLOVA ŠOLI - KULTURNA ŠOLA

 logo

 Na sklepni prireditvi Kulturna šola 2015, ki jo je pripravil JSKD z izpostavo Ljubljana in OŠ Ledina ob pomoči Mestne občine Ljubljana, so podelili priznanja najboljši srednji, veliki in mali oziroma podružnični osnovni šoli ter sedmim šolam, ki izstopajo na posameznih področjih kulturnega udejstvovanja in ustvarjanja. Naša šola je dobila posebno priznanje za izredne dosežke na področju folklorne dejavnosti. Prav tako so na zaključni prireditvi razglasili najboljšo kulturno šolo leta 2015, ki je postala OŠ Petrovče.

S projektom Kulturne šole želi JSKD predstaviti najbolj kakovostne dosežke osnovnih šol na področju kulturnih dejavnosti ter širšo javnost seznaniti s primeri dobre prakse. Tako so v mesecu maju podelili nazive KULTURNA ŠOLA, ki ga je ponovno prejela tudi naša šola.

kulturna-sola1kulturna-sola3kulturna-sola4kulturna-sola5kulturna-sola6kulturna-sola7kulturna-sola8kulturna-sola9

Zaključne prireditve projekta Kulturna šola se je poleg ravnateljic in ravnateljev 54 osnovnih šol in večine županov krajev najvišje nominiranih 15 šol udeležilo še 160 učencev in 60 mentorjev kulturnih dejavnosti, ki so se dopoldne udeležili javne tribune v Stari mestni elektrarni na temo drugačnosti zaradi bolezni ali invalidnosti, s katero so želeli organizatorji poudariti, da lahko mnogi otroci kljub oviram dosegajo presežke na področju kulture. Tribuno je vodil prevajalec mladinskega romana Čudo Boštjan Gorenc Pižama, kjer so predstavniki OŠ Ledina predstavili tudi priročnik za učitelje, ki so ga oblikovali na podlagi romana Čudo.

hojte z nami v kolo

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju
Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.